Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Korte wachtlijst demente ouderen

KAAG EN BRAASSEM – ‘De wachtlijst voor de opvang van demente ouderen is relatief kort’. Deze prettige mededeling deed Anton Verhees, vertegenwoordiger van Wijdezorg tijdens de vergadering van de Wmo Adviesraad op dinsdag 8 oktober.
De wachtlijsten voor ouderen met gezondheidsklachten is echter relatief groot, aldus Verhees: ‘We hebben zo’n twintig wachtenden. De komende jaren gaan we ons sterk maken om onze extramurale zorg (buiten de muren van een zorginstelling, JD) te versterken en over de kernen uit te smeren. We zetten hiervoor een wijkverpleegkundige in.’ Gehoopt wordt, dat door die extramurale zorg de vraag naar opname in het verzorgingstehuis zelf afneemt. Verhees: ‘Extramurale zorg is betaalbaarder dan de intramurale zorg.’