Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Inspreekster vindt gehoor

NOORDWIJK – De gemeenteraad wil meer bedenktijd waar het gaat om het afgeven van een omgevingsvergunning in de Huis ter Duinstraat. De partijen gaven hiermee gehoor aan inspreekster mevrouw Passchier, die pleitte voor aanpassingen aan de bouwplannen.
Passchier, woonachtig aan de Emmaweg, liet weten dat zij geconfronteerd wordt met ‘een dertien meter hoge muur die ik de rest van mijn leven zal zien’. Ze stelde voor dat de bouwplannen worden aangepast: ‘Draai die huizen aan de Pieternelstraat een kwartslag en plaats ze iets lager. Dat is veel gunstiger voor de bestaande bewoners en ook voor mij.’
Fractievoorzitter Carla Versteege (Puur Noordwijk) pikte de noodkreet op. Ze liet het college weten: ‘Probeer dit conflict van inspreekster op te lossen en houd het besluit een  maand aan.’ De andere partijen waren het hier mee eens, al gaven CDA en VVD wel aan, dat het een goede zaak is dat de huidige shameplek wordt aangepakt. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) zegde toe zich in te spannen om tot een oplossing te komen die alle partijen tot tevredenheid stemt.