Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Vijf wethouders goedkoper dan vier

NOORDWIJK – Het navelstaren van de gemeente richting Katwijk is voorbij, nu het gevaar van één grote bollengemeente geweken is. De partijen Puur Noordwijk, Lijst Salman Noordwijk, PvdA/GroenLinks en D66 zijn overeengekomen dat bestuurlijke samenwerking gezocht wordt met alle dorpen in de omgeving; de Bollen6.
Ook hebben de partijen besloten dat er vijf (deeltijd)wethouders komen, maar omdat ze veelal parttime werken, zijn de totale gemeenschapskosten lager dan nu het geval is bij het huidige college (3,8 fte in plaats van 4 fte). Daarnaast wil het college dat inwoners al aan het begin van de besluitvorming over nieuwe plannen actief mee kunnen praten. Eigen ideeën worden ook gewaardeerd, maar dan moeten die inwoners er wel zelf een bijdrage aan leveren. Fractievoorzitter Taetske Visser laat weten, dat de gesprekken tussen de vertegenwoordigers van de vijf partijen constructief en in goede sfeer verlopen. De verwachting is, dat midden mei een coalitieakkoord bereikt is en de nieuwe wethouders gepresenteerd worden.