Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Accountant scoort jackpot

LISSE – De afgelopen jaren controleerde de accountant Deloitte voor 20.000 euro per jaar de boeken van de gemeente. Het huidige contract loopt echter af en de gemeenteraad wilde deze overeenkomst met een jaar verlengen. Dat was prima, volgens de accountant, maar dan moest wel het dubbele bedrag betaald worden. Uiteindelijk ging de raad woensdag 28 mei, op advies van het college van burgemeester en wethouders, akkoord met een verhoging van de vergoeding voor de accountant van 12.000 euro.
Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) liet weten, dat de accountant hogere kosten heeft door het moeten voldoen aan strengere wetgeving. Naar een bedrag van 8.000 euro voor ‘extra werkzaamheden’ kan de accountant echter fluiten. De wethouder: ‘Om te voorkomen dat de accountant een maas vindt in de formulering van zijn eigen voorwaarden, waar hij doorheen kruipt en alsnog ons wat extra in rekening brengt, stellen wij voor om niet akkoord te gaan met de brief van de accountant (waarin het voorstel van die 8.000 euro vergoeding staat, JD). We wilen de accountant die gelegenheid niet gunnen om door zo’n gaatje heen te kruipen.’
De partijen bleken het hier mee eens te zijn, mede omdat er eigenlijk veel te weinig tijd is om een nieuwe aanbestedingsronde uit te schrijven om op tijd en voor een lager bedrag dan 32.000 euro een nieuw accountantsbureau te vinden. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) riep het college dan ook op: ‘Bied de gemeenteraad de volgende keer de ruimte om op tijd een aanbestedingstraject te starten.’ Gemeenteraadslid John de Bruin (Nieuw Lisse) verzuchtte: ‘Het mes is ons op de keel gezet, maar we kunnen het college ons vertrouwen geven.’ Deloitte kan zich dus verheugen op een vergoeding van 32.000 euro voor de boekencontroles.