Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Meicirculaire brengt toch goed nieuws

LISSE – De meicirculaire van de rijksoverheid is uitgebracht en dat heeft gezorgd voor redelijk goed nieuws voor de gemeente. Al een jaar zit het gemeentebestuur met smart te wachten op dit overzicht van rijksuitkeringen die voor 2015 worden uitbetaald. En dan gaat het om het geld waarvoor de gemeente de 3D (drie decentralisaties) voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), Jeugdzorg en (werk)integratie moeten uitvoeren.
Voor de Jeugdzorg mag de gemeente een bedrag van 3,7 miljoen euro tegemoet zien. Dat is ruim 20% meer, dan de rijksoverheid een half jaar geleden nog voorspeld had. Waar het gaat om een vergoeding voor de integratieuitkering moet Lisse het net als andere gemeenten met een lager bedrag doen. Dit jaar keert de rijksoverheid nog 2,2 miljoen euro uit, maar in 2015 wordt dat 1,6 miljoen euro. Voor de uitvoering van de Wmo mag de gemeente een bedrag van 3,2 miljoen euro verwelkomen.
Wethouder Adri de Roon (D66) laat over deze cijfers weten: ‘Het Jeugdbudget valt minder tegen, maar er is wel op gekort. Vergeleken met (de cijfers in, JD) december is Lisse meer budget toegedeeld. Ten opzichte van die getallen ziet het er minder slecht uit. Maar we blijven geld te kort komen. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis wil geen inhoudelijke reactie geven. ‘We willen alles goed doorrekenen en op een rijtje zetten.’