Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 augustus 2014

Wob verzoek door Nieuwe Vrienden van Poelmeer

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De Nieuwe Vrienden van Poelmeer willen duidelijkheid van het college over de toekomst van het zwembad. Daarom hebben ze een wob-verzoek ingediend bij de gemeente om antwoord te krijgen op alle vragen die ze nog hebben.
Ze vragen onder meer om kopieen van gespreksverslagen met Sportfondsen Oegstgeest en gemeenteambtenaren, maar ook willen de Nieuwe Vrienden van Poelmeer volledige duidelijkheid over de bedragen die de gemeente heeft betaald aan Sportfondsen Oegstgeest voor het beheer van het zwembad in de afgelopen zeven jaren. Ook willen de wob-indieners een kopie krijgen van het financiele voorstel van Sportfondsen Oegstgeest over de kosten van de renovatie van het zwembad.
´De raad heeft een unanieme beslissing genomen over een onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw zwembad, maar deze beslissing is nooit uitgevoerd´, zo stellen de Nieuwe Vrienden  van Poelmeer. ´Er wordt gesproken over een eventuele nieuwe beheerder van het zwembad Poelmeer. Welke partijen zijn hiervoor uitgenodigd en waarom wordt nieuwbouw kennelijk (voorlopig) uitgesloten? Twee van de wob-bers, Marco Leeuw en prof. W. Van Hoorn, stellen: ´In november 2012 besloot de gemeenteraad unaniem dat er een onderzoek moest komen naar de mogelijkheden voor een nieuw zwembad. Dit onderzoek is nooit door het college uitgevoerd, ondanks diverse verzoeken en een langdurig verdwenen subsidieaanvraag.’

‘Wel heeft de raad inmiddels besloten dat men de komende tien jaren 5.000.000 euro wil gaan uitgeven voor een gerenoveerd zwembad. Op basis van welke feiten is echter onduidelijk. Een nieuw zwembad zou de gemeente € 3.000.000 gaan kosten over een periode van 30 jaar. Wij vragen ons nu dus ernstig af hoe men tot deze merkwaardige gang van zaken is gekomen. Het college is diverse malen hierover aangeschreven, maar men weigert om te antwoorden. Ook de provincie wil hier niets mee doen. Daarom versturen we deze wob-aanvraag.´Het college krijgt vier weken de tijd om een reactie te geven.’