Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Onderzoek herhuisvesting Beukenhof

JOEP DERKSEN
LISSE – Het onderzoeksbureau Hospitality Consultants heeft een onderzoek uitgevoerd naar de ‘herhuisvesting’ van De Beukenhof. De resultaten van dit onderzoek werden dinsdag 9 september bekend gemaakt door het college van burgemeester en wethouders.
Twee jaar geleden liet de Stichting Bejaarden Huisvesting Lisse (SBHL) weten, dat ze plannen hadden voor een nieuw appartementengebouw met ongeveer dertig seniorenappartementen. Dat gebouw zou op de plaats van de huidige Beukenhof moeten komen. De gemeenteraad heeft dit jaar al de wens uitgesproken, dat de huidige Beukenhof kleiner moet worden, maar liet daarbij open of de Beukenhofbewoners wel of niet op de huidige locatie mogen blijven. Het onderzoeksbureau adviseert nu om de Beukenhof kleiner te maken, afhankelijk van de wensen van de gebruikers. Het volledig bouwen van een nieuwe Beukenhof vinden de onderzoekers niet verstandig.
De Stichting Welzijn Lisse kan volgens het onderzoek haar activiteiten best op een andere locatie uitvoeren. De sociaal-culturele activiteiten die de stichting De Paraplu en Activite aanbieden, moeten vanwege hun doelgroep echter wel degelijk in de Beukenhof plaatsvinden. Het college overweegt serieus om het Beukenhofgebouw met grond aan de SBHL te verkopen. Op de begane grond wordt dan een ruimte gehuurd of gekocht, waar sociaal-culturele activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Later deze maand moet de politiek een oordeel geven over de verkoop van Beukenhof en de vraag of de gemeente in een eventueel nieuw appartementengebouw een deel wil huren danwel kopen.