Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2014

Overlegorganen heroverwogen

LISSE – Meer en betere samenwerking tussen de ambtenaren die zich bij de Bollendorpen bezig houden met economische zaken. Ook het aantal overlegorganen moet worden uitgedund.
Dat is de uitkomst van een overleg tussen de wethouders Economische Zaken tijdens een brainstormsessie. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet hier woensdag 3  september  tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën over weten: ‘We hebben allerlei (overleg)organen: de GOM, Economic Board, een Greenportagenda, Floower Science Center, Holland Rijnland en nog een aantal. We willen onderzoeken in hoeverre we dat kunnen bundelen en de economische agenda kunnen verruimen.’ De focus voor economische ontwikkeling moet namelijk niet alleen meer liggen op de agrarische sector, maar andere zakelijke activiteiten kunnen ook zorgen voor commerciële groei in deze streek. Ruigrok: ‘We gaan ook kijken hoe we omgaan met de ambtenaren die economie behartigen. We willen die ambtenaren meer samen laten werken.’