Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

‘Windmolens zijn schrikbeeld’

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Nu duidelijk is, dat de regering blijft vasthouden aan de wens om 700 windmolens op de Noordzee te plaatsen, maakt het college van burgemeester en wethouders steeds luider duidelijk, dat het gemeentebestuur het hier niet mee eens is.
Wethouder Barnhoorn vormt samen met de Katwijkse wethouder Knape en hun collega-wethouder Kuipers (Zandvoort) de Stuurgroep Maritieme Windmolenparken1. ‘De badplaatsen krijgen de volle laag, waar het gaat over het verlies van een onbelemmerd uitzicht op de horizon.’
Windmolens op zee zijn prima, maar die moeten zó ver van de kust staan, dat de badgasten zich hier niet aan kunnen storen, zo vinden de wethouders. ‘Het ongerepte zeelandschap is voor heel Nederland, en zeker voor de drukke Randstad van onschatbare waarde. Maar uitgerekend hier zal de ervaring van het weidse uitzicht worden verstoord door de industriële aanblik van vele honderden turbines. En alle (windmolens zijn, JD) hoger dan de hoogste wolkenkrabber in Nederland. Een schrikbeeld.
Wat de Stuurgroep betreft, worden alle windmolens geplaatst op grote afstand van IJmuiden. Dat zou een ‘betaalbaar en maatschappelijk gewenst alternatief’ zijn. Op vrijdag 24 oktober komt het Platform Maritieme Windmolenparken samen om verdere stappen (tegen de overheidsplannen, JD) voor te bereiden.’