Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

´Villabezitters mogen een badkamer gratis laten opknappen´

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De Verordening maatschappelijke ondersteuning leidde vorige week weer tot veel discussie in de politiek. Zo maakte het CDA zich zorgen over de ‘stapeling van kosten’ voor mensen die verschilende Wmo-voorzieningen nodig hebben. Lokaal pleitte er voor, dat scootmobielen niet onder ‘algemene middelen’ komt te vallen. Want dan draaie de mensen die deze scootmobielen echt nodig hebben voor de kosten op.
Raadslid Sandra Mroseck (Lokaal) liet hier over weten: ‘Mensen met lage inkomens lijden hieronder; juist zij hebben vaak geen werk. Ze kunnen geen scootmobiel aanschaffen en kunnen dus niet aan het werk.’ Haar collega Ria Pasterkamp (PrO) liet geen spaan heel van het collegevoorstel: ‘In Oegstgeest wonen 150 mensen met een beperking en 400 mensen hebben huishoudelijke hulp nodig. Niemand moet afhankelijk worden van liefdadigheid. We moeten niet terug gaan naar het armenbestuur. Vanwege je beperking moet je niet tegen een opstapeling van kosten aan lopen. Algemene kosten betaal jezelf. Voor kosten van huishoudelijke hulp en voor alle voorzieningen als deurstoppers, scootmobiel en eigen vervoer draai je zelf op. Bij andere kosten moet je een eigen bijdrage betalen, terwijl villabezitters een badkamer gratis mogen laten opknappen. Wij willen dat iedereen waardig in dit dorp mee kan blijven doen en niet afhankelijk wordt van liefdadigheid.’
Ze vervolgde: ‘Het gaat om mensen en niet alleen om een politiek spel. Wij willen niet in een enclave wonen, waar andere regels en strengere voorwaaarden gehanteerd worden voor mensen die afhankelijk zijn van de gemeente.’ Het voorstel werd met 14 stemmen voor en 5 stemmen tegen aangenomen.

1 Comments:

At 9:36 a.m., Anonymous Roy said...

De scootmobiel hoort voor iedereen beschikbaar te zijn!

 

Een reactie posten

<< Home