Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Andere aanpak Dever-Zuid

LISSE – De voltallige raad, met uitzondering van Pvda/GroenLinks, stemde donderdag 19 februari tijdens de raadsvergadering in een collegevoorstel over het bouwproject Dever-Zuid. De komende maanden wordt een gewijzigd plan uitgewerkt om in dat gebied geen 24 villawoningen, maar circa 81 huizen te mogen bouwen.
De VVD en het CDA pleitten er voor, dat het bouwen van woningen in dit gebied in stukjes wordt uitgevoerd. Wel liet raadslid Gerrit Meiland (CDA) weten, dat het uiteindelijk niet de gemeente is die bepaalt of er 81 woningen op Dever-Zuid mogen komen. ‘Als de Provincie Zuid-Holland niet in de keuzes mee kan gaan, zij alle onderzoeken (voor de mogelijkheid om 81 woningen te bouwen, JD) voor niets.’ Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) bleef mordicus tegen welke woningbouw dan ook op Dever-Zuid. ‘Het is niet wenselijk en niet goed te realiseren. Een goed woonmilieu naast een bedrijventerrein is geen goede zaak.’ Deze woorden van de eenmansfractie konden de overige partijen echter niet overtuigen.