Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Klap in gezicht kustgemeenten

JOEP DERKSEN
STREEK – Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft een keiharde klap in het gezicht gegeven van de gemeentes Katwijk, Noordwijk en Zandvoort. Tijdens een informatiebijeenkomst op 9 maart zou het Ministerie animatiebeelden presenteren aan de gemeenteraadsleden. Deze beelden laten zien hoe het uitzicht op de windmolens wordt vanaf de kust. Enkele wethouders van de drie gemeenten hebben al een voorstukje gezien van die animatiebeelden en zijn zich ‘rot geschrokken van de beelden’. Ze eisten dat de beelden in de openbaarheid getoond werden en dat de raadsleden deze informatie niet vertrouwelijk hoeven te houden, maar het Ministerie piekert daar niet over en heeft de bijeenkomst over de windturbines botweg geannuleerd.
De plannen zijn om voor de kust van onder meer Katwijk, Noordwijk en Zandvoort windturbinevelden aan te leggen met in totaal zo’n zevenhonderd turbines. Iedere windturbine is tussen 150 en 200 meter hoog. De kustdorpen, die vrezen dat veel toeristen het strand mijden als de windmolens het uitzicht gaan bepalen, willen dat die molens bij IJmuiden-ver komen te liggen: uit het zicht van de badgasten. Maar het Ministerie heeft de bijeenkomst dus afgelast en kiest er nu voor om de animatie te gebruiken als onderdeel van een algemeen voorlichtingstraject.