Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2015

Leendert de Lange staat klaar

NOORDWIJK –Na het vertrek van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven (beiden van de VVD) heeft er een hele stoelendans binnen die partij plaatsgevonden.
Ard van der Steur uit Warmond is inmiddels Opstelten opgevolgd als minister en Fred Teeven’s plek als staatssecretaris is ingenomen door Klaas Dijkhoff. De twee opengevallen Tweede Kamerstoeltjes zijn ingevuld door respectievelijk Fred Teeven en Chantal Nijkerken – de Haan. Het leek er op, dat de enige Noordwijkse kandidaat, die al twee jaar op de reservebank zit, Leendert de Lange, maar niet in de Tweede Kamer kan komen.
Maar nu lijkt het er toch van te komen. Het VVD-Tweede Kamerlid René Leegte stapt op. Eerder bracht hij zichzelf in moeilijkheden door in de trein te bellen op de weg terug van een bijeenkomst over gasaardschokken in Groningen. Maar nu blijkt, dat hij zijn werk in de Tweede Kamer vermengd heeft met persoonlijke activiteiten. En dat betekent dus, dat De Lange, oud-wethouder, eindelijk zijn opwachting kan maken in het Haagse.
De Lange bevestigt, dat hij wacht op een telefoontje uit Den Haag waarin hij gevraagd wordt om zitting te nemen in de Tweede Kamer. ‘Daar zeg ik natuurlijk “Ja” tegen!’