Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Dringende zoektocht naar noodlokalen

LISSE – Nog altijd is er geen oplossing over de vraag waar zes klaslokalen moeten komen voor kinderen van vluchtelingen en asielzoekers. Dit moest wethouder Adri de Roon (D66) erkennen naar aanleiding van een vraag van fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66). Zij wilde woensdag 17 februari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën de laatste stand van zaken weten over dit onderwerp.


De Roon informeerde, dat de zes bollengemeenten hierover met elkaar in gesprek zijn. Er moeten zes lokalen komen, voor zes zogeheten 'schakeklassen'. Maar volgens De Roon is dat 'niet zo simpel. Lege schoolgebouwen voor het voortgezet onderwijs kan Lisse niet leveren. Andere gebouwen moeten geschikt gemaakt worden om onderwijs in te geven. Of er moeten noodlokalen komen op lege plekken. Maar die laatste optie is de duurste variant. Uiterlijk 1 maart willen we hierover uitsluitsel geven.'