Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Ecologisch groenbeheer brengt burgemeester in problemen

OEGSTGEEST > Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) tikte burgemeester Emile Jaensch vorige week op de vingers. Kruidhof had namelijk vragen gesteld over het ecologisch groenbeheer; dat is de bestrijding van onkruid, zonder hier chemische middelen voor te gebruiken. Het ambtenarenapparaat antwoordde hierop, dat het aantal meldingen over het ecologisch groenbeheer niet wordt geregistreerd.


Groot was dan ook de verbazing bij Kruidhof, toen hij onlangs te horen kreeg, dat er wel degelijk dertig meldingen zijn binnen gekomen bij de gemeente. Kruidhof vroeg hier aandacht voor en riep Jaensch op: ,,Laat het college serieus antwoord geven op vragen die wij als raadsleden stellen. Mijn beeld is, dat niet altijd antwoord komt op de vragen die we stellen.'' De burgemeester stamelde hierop: ,,Ik kan hier niet anders dan 'Ja' op zeggen.''