Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Gemeente voert weer actieve grondpolitiek

OEGSTGEEST > Jaren geleden kwam de gemeente zwaar in de problemen, door het voeren van een 'actieve grondpolitiek'. Doordat Oegstgeest zelf ook risico ging dragen bij de koop en verkoop van grond, werden zware verliezen geleden. Uiteindelijk liep de gemeenteschuld op tot meer dan honderd miljoen euro.


Inmiddels is die schuld gezakt naar zo'n 80 miljoen euro en verwacht het gemeentebestuur, dat deze daling door zal gaan tot 50 miljoen euro schuld. Maar het lijkt er op, dat het kortetermijngeheugen niet heel actief is, zo bleek vorige week tijdens het vaststellen van de herziene grondexploitatie Langenakker (voor het exploitatieplan Kamphuizerpolder-Buitenlust). Hieruit blijkt, dat de gemeente toch weer mee gaat doen als 'risicodragend ondernemer'. Alleen de politieke partij Hart voor Oegstgeest weigerde dit idee te ondersteunen. Maar fractievoorzitter Frits van Dissel en zijn partijgenoten kregen geen enkele steun van de overige partijen.