Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Plannen ontvouwt voor sociale woningbouw op Northgoterrein

NOORDWIJK > De Noordwijkse Woningstichting (NWS) krijgt de kans om het terrein van de Northgohal te ontwikkelen. In 2019 moeten er zo'n vijftig huizen en appartementen staan, die vallen onder de sociale sector. Al deze woningen moeten naar lokale inwoners gaan, zo is de bedoeling. Wethouder Hans Bakker en NWS-directeur Willem van Duijn ondertekenden donderdag 22 december een intentieovereenkomst om dit te realiseren.

Er is overigens nog niets beslist, liet Bakker weten, nadat hij zijn handtekening onder een document had geplaatst. ,,We hebben de intentie om de haalbaarheid te onderzoeken van sociale woningbouw op het Northgoterrein.'' De NWS krijgt een half jaar de tijd om hiervoor plannen te ontwikkelen. Ook wordt gekeken of de benzinepomp en garage bij deze plannen betrokken kan worden. Bakker maakte wel één ding duidelijk: ,,De gemeente faciliteert, maar gaat vooralsnog geen cent steken in het uitkopen van het benzinestation.''

Van Duijn lichtte al een tipje van de sluier op, waar het gaat om de geplande woningen. ,,Het Northgoterrein ligt dicht tegen de voorzieningen aan. Met de vergrijzing die komt, kun je voor deze doelgroep een woonplek maken. Het wordt een mooie woonplek. We hebben al drie scenario's uitgewerkt in inspiratiesessies. Zoals het er nu uit ziet, willen we aan de kant van VV Noordwijk wat hoger bouwen, maar we zijn door het bestemmingsplan gebonden aan maximaal drie lagen. Maar er moeten ook echt grondgebonden woningen in komen. We willen een hofjesidee realiseren voor het creëren van sociale cohesie. Als je wat ouderen daar wilt huisvesten, werkt groen meer verbindend.''

Nu al is duidelijk, dat de schietvereniging ook een plek behoudt in dit woongebied. Mogelijk zou deze vereniging ook kunnen helpen op het sociale vlak, zo is de gemeentelijke gedachtegang. Na de zomer van 2017 moeten de bouwplannen definitief uitgewerkt worden. Als alles soepel verloopt en er niet teveel bezwaren zijn tegen de nieuwbouw, zouden de circa vijftig woningen er al in 2019 kunnen staan. De bouw van deze sociale woningen past in de gemeentelijke plannen om de komende tien jaren zo'n 600 sociale woningen te bouwen op plekken als het Rederijkersplein, Bronsgeest, Offem Zuid en het Groot Hoogwaak terrein.


Joep Derksen