Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Meer sloop nodig voor twee nieuwe woningen

WOUBRUGGE > Met het slopen van 2.000 m2 aan agrarische bebouwing, mogen er twee woningen komen aan de Leidse Slootweg 2 en Oudendijkseweg 21. Het college van burgemeester en wethouders neemt een 'positieve grondhouding' aan voor dit plan.


De initiatiefnemer is van plan om op een drietal percelen de agrarische bebouwing, sleufsilo’s en verharding te saneren. Maar de bebouwing die gesloopt wordt is te weinig volgens de ‘ruimte voor ruimte’- regeling. Daarom moet de aanvrager de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit beter onderbouwen. Op basis van het huidige aantal te slopen vierkante meters is het wel toegestaan om één woning te bouwen.