Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Actievoerders Alkeburcht kiezen voor achterkamertjes

KAAG EN BRAASSEM > Vertegenwoordigers van de verenigingen in de Alkeburcht maakten de afgelopen weken dankbaar gebruik van de media om hun grieven over de sluiting van de Alkeburcht kenbaar te maken. Maar toen ze met de politieke partijen wilden praten, tijdens de openbare fractievergaderingen, was diezelfde pers opeens niet meer welkom. De vrijwilligers kiezen er voor, om te lobbyen in de wandelgangen om op deze manier hun doel, het langer open houden van de Alkeburcht, te bereiken.


Ze hebben in ieder geval de steun van eenmansfractie LKB. Voorman Ton van Velzen stelde maandag 22 mei: ,,We vinden dat er uitstel moet komen voor de sluiting van de Alkeburcht. Men moet eerst goede locaties voor de verenigingen hebben, voordat je die tent dicht gooit.'' Hij geloft niet in het voorstel van wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) om muziekverenigingen onder te brengen in leegstaande kerken. ,,Zijn ze bij het bisdom al zover, dat ze toestaan, dat er in zo'n kerk allerlei activiteiten plaatsvinden? En als je er een koor in gaat zetten, ga je dan ook toneel toestaan? Ook als het een ketters toneel is? Alle toneelverenigingen in het Bonaventura College zetten, werkt ook niet.'' Van Velzen droomt van oude plannen, om een toneelzaal te realiseren in het gemeentehuis. Toen hij wethouder was, werden deze plannen besproken, maar Van Velzen herinnert zich spijtig: ,,De gemeenteraad schoot het plan af.''