Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Psycholance toert door regio

KAAG EN BRAASSEM > Iedereen weet wel, wat een ambulance is. Maar binnenkort rijdt door deze regio ook een 'psycholance'. Dat is een ambulance, die zich speciaal richt op het vervoeren van verwarde personen.


Wethouder Floris Schoonderwoerd verstrekte hier vorige week meer informatie over. De gemeenten worden verantwoordelijk voor het onder een (nieuw) dak brengen van personen met verward gedrag, die overlast veroorzaken. De politie heeft aangegeven, dat zij het niet als haar taak vindt om deze mensen uit hun huis te halen en elders onder te brengen. Daarom is besloten tot de komst van een psycholance; een ambulance voor mensen met psychische aandoeningen, die door de regio Hollands Midden rijdt. Het is niet bekend, of er ook dwangbuizen liggen in zo'n psycholance, maar ongetwijfeld liggen er wel middelen in, waardoor de vervoerde patiënt binnen enkele seconden rustig gemaakt wordt.