Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

VVE blijft voortbestaan

HILLEGOM > Fractievoorzitter Heemskerk (Bloeiend Hillegom) maakte zich donderdag 18 mei tijdens de gemeenteraadsvergadering zorgen over de vroegvoorschoolse educatie (VVE). Ze gaf aan, dat basisscholen afhaken, waar het gaat om het geven van de gesubsidieerde vorm van deze VVE, omdat het teveel tijd kost aan administratie.


Heemskerk was bang, dat alleen de Stichting Wonderland nog zo'n VVE geeft. Maar wethouder Fred van Trigt (CDA) liet haar weten, dat dit niet zo is. Hij lichtte toe: ,,Er zijn twee vormen van VVE, één die landelijke geregistreerd wordt, maar er is ook een pedagogisch programma, dat iedere peuterspeelzaal of kinderdagopvang heeft. Maar zo'n pedagogisch programma kun je geen VVE noemen. Hillegom subsidieert de geregistreerde VVE, omdat die aan heel strenge eisen moet voldoen. Niet alleen Wonderland, maar ook Stichting Peuterspeelzalen Hillegom biedt deze VVE aan. Small Steps is bereid het traject op te starten, mochten ze meer aanmeldingen krijgen. Maar wij gaan geen kinderen richting Small Steps (of een andere peuterspeelzaal of kinderdagopvang, JD) redigeren; de keuze is aan de ouders.''