Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Actiegroep wil denktank

ROELOFARENDSVEEN – De gebruikers van de Alkeburcht weigeren mee te werken met de gemeente om de culturele voorzieningen te verbeteren. Sterker nog; ze zijn zwaar beledigd, dat het gemeentebestuur dit aan hen durft te vragen, enkele dagen nadat de gemeenteraad de stekker uit de Alkeburcht heeft getrokken. Dit laat Martien Wesselman namens de gebruikers weten in een open brief.

,,Visieloos en respectloos is het besluit genomen de stekker er uit te trekken'', aldus Wesselman. Hij vervolgt: ,,Vier dagen na dit besluit krijgt de actiegroep een telefoontje: of ze ‘willen participeren in een werkgroep Cultuur, die zich gaat buigen over dit onderwerp’. Natuurlijk wil de actiegroep dit niet, niet op deze manier. Het vertrouwen in de aanpak vanuit de gemeente is weg en het heeft er de schijn van, dat het College voortgaat op de ingeslagen weg. Protesterende inwoners mogen voor de schijn meepraten.'' De actiegroep roept het gemeentebestuur op om te stoppen met het uitvoeren van de MAG (Maatschappelijke Agenda), omdat dit document ,,alleen een knellend keurslijf biedt''. Liever ziet de actiegroep, dat het college ,,een denktank met deskundigen vormt, de bevolking raadpleegt en kennis neemt van ideeën, wensen en opvattingen''.


Joep Derksen