Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Geen oplossingen voor wegvallen 2,7 miljoen euro aan inkomsten

KAAG EN BRAASSEM – De komende drie jaren houdt de gemeente gemiddeld 1 miljoen euro per jaar over, zo blijkt uit de 'Perspectiefnota 2018'. Maar fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) twijfelde er aan, of dit document wel de hele waarheid spreekt. Er hangen namelijk donkere financiële wolken boven de gemeente, waar deze perspectiefnota geen rekening mee houdt.


Zo zijn er plannen voor 'integrale kindcentra' (IKC's) in Rijnsaterwoude en Oude Wetering; de bouw van deze brede scholen gaat heel veel geld kosten. Ook kan de gemeente vanaf 2022 niet meer rekenen op een inkomstenbron van maar liefst 2,7 miljoen euro per jaar; de gemeentelijke belasting op kabels en leidingen wordt dan namelijk afgeschaft. Het leek Van Velzen een goed idee om nu al te beginnen met het nemen van maatregelen om hiervoor financiële reserves te creëren. Maar dit pleidooi kreeg onvoldoende steun van de gemeenteraad en ook wethouder Henk Hoek (CDA) stond niet te juichen. Deze laatste stelde, dat besluiten over het opvangen van de gemiste precariorechten moeten worden genomen door de gemeenteraad, die in maart 2018 wordt aangesteld.