Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Meerderheid raad tegen 'zinloos' onderzoek Drechtdoorsteek

KAAG EN BRAASSEM > Een raadsmeerderheid zegt 'Nee!' tegen het collegevoorstel om een kansenonderzoek uit te voeren naar de mogelijkheid van een Drechtdoorsteek naast Leimuiden. Dat bleek maandag 12 juni tijdens de fractievergaderingen van de politieke partijen. Alleen PRO en VVD zien dit kansenonderzoek wel zitten, maar SVKB, D66, LKB en CDA zijn tegen.


PRO-fractievoorzitter Ilse van der Poel geeft aan, dat het instemmen met dit onderzoek nog niet wil zeggen, dat de Drechtdoorsteek er ook moet komen. En Alwin Koek (VVD) heeft geen problemen met de komst van zo'n doorvaart door de polder: ook niet als deze 200 miljoen euro kost: ,,Als wij als gemeente het maar niet betalen.'' Maar de overige partijen zijn faliekant tegen. SVKB gelooft niet in het nut van die Drechtdoorsteek voor de eigen inwoners. Zo'n Drechtdoorsteek kan er waarschijnlijk alleen maar komen, als er daarnaast ook allerlei commerciële wateractiviteiten opgezet kunnen worden. D66 vindt dat helemaal niet nodig: ,,Zo'n XXL waterpark kun je ook in de Westeinderplassen of de Braassem neerzetten'', aldus Gino Wesselman. Collega-raadslid Marcel Doze (CDA) laat weten, dat zijn partij ook tegenstander is. In 2010 is er al een onderzoek geweest, waaruit bleek dat de Drechtdoorsteek het beste aangelegd kan worden bij de splitsing Aarkanaal/Amstel/Drecht richting de Westeinderplassen. ,,Dit is dus het verkeerde onderzoek.'' LKB-voorman Ton van Velzen is er kort over: ,,Die Drechtdoorsteek is financieel niet haalbaar. Het uitvoeren van dit onderzoek is zinloos.'' Op maandag 19 juni wordt dit onderwerp besproken in de gemeenteraadsvergadering.