Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Polder moet bedrijventerrein worden

KAAG EN BRAASSEM – Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt voorstander te zijn van het aanwijzen van het gebied 'Veenderveld II' als industrieterrein. Ook moeten daar alternatieve energiebronnen op gezet kunnen worden, zoals windmolens en zonnepanelenvelden.

De politieke partijen PRO, CDA, VVD en LKB zien het realiseren van een bedrijventerrein met daarnaast bijvoorbeeld windmolens wel zitten. ,,Veenderveld is bij uitstek een mooi voorbeeld van een ruimteclaim, die gelegd moet worden. De afweging tussen duurzaamheid en economie zijn mooi samengebracht'', vond Ruud van der Star. Burgerraadslid Jan van der Geest (VVD) vond de komst van bedrijfsgebouwen in de polder prima, maar had wel één vurige wens; hij wil geen 'polders vol met spiegelende glaspanelen'. ,,Wij zien veel meer in biogasopwekking, dus hoogcalorisch gras, als voedingsbodem voor biocentrales.''


D66 en Samen voor Kaag en Braassem zijn juist fel tegenstander van de komst van een bedrijventerrein in dit poldergebied. ,,Een bedrijventerrein is niet mooi als vervanging van weilanden en groene polders'', zo vond fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB). Ze wees er op, dat bedrijven nu al kunnen uitwijken naar een ander bedrijventerrein, Drechthoek II, maar dat hier nog steeds niet genoeg gebruik van wordt gemaakt. Raadslid Gino Wesselman (D66) wil het Veenderveld wel gebruiken voor alternatieve energieopwekking, maar niet als bedrijventerrein. Deze twee partijen hebben echter een minderheid in de raad, maar het zal wel nog jaren duren, voordat er daadwerkelijk bedrijven gebouwd worden in dat stuk polder.