Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

College beperkt losloopgebied Park Landskroon

OEGSTGEEST – De fractievoorzitter van Lokaal, Eelke van den Ouweelen, en wethouder Jos Roeffen staan lijnrecht tegenover elkaar, waar het gaat om het losloopgebied Park Landskroon. De wethouder liet donderdag 21 december tijdens de raadsvergadering weten, dat het ,,nooit kenbaar is gemaakt, dat het hele gebied Park Landskroon als losloopgebied' wordt gezien.

Door Joep Derksen

Maar Van den Ouweelen kon bewijzen, dat dit wel degelijk het geval is. Hij haalde een verslag van een vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 5 januari 2016 te voorschijn. Uit dat verslag blijkt, dat vier nieuwe locaties worden geselecteerd, waar honden los kunnen lopen. Dat zijn: De openbare ruimte rondom de begraafplaats van het Groene Kerkje, Het hoogspanningsgebied van Vroege Vogelspark Oegstgeest, de plantsoenen ten oosten van het Oegstgeester Kanaal (aan de President Kennedylaan) én Park Landskroon.


Toch stelde Roeffen: ,,Er is nooit kenbaar gemaakt, dat het in het hele gebied (Park Landskroon, JD) gaat om een losloopgebied. Altijd was een heel klein strookje bedacht als losloopgebied. Dat strookje beslaat 10% van het totale oppervlak.'' Deze informatie heeft de gemeente aan de inwoners van Nieuw Rhijngeest gecommuniceerd en de wethouder is van plan om dat in januari ook richting de hondenbezitters te doen. Het zinde Van den Ouweelen helemaal niet: ,,Park Landskroon is sinds 2016 een volledig losloopgebied geweest en dit wordt teruggedraaid! Daar moeten we het als gemeenteraad en college inhoudelijk over hebben.''