Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Doorsijpelvervuiling bij Klinkenbergerplas

OEGSTGEEST – Het gebied rondom de Klinkenbergerplas blijkt, waar het gaat om bodemvervuiling, niet blakend schoon te zijn. Met name bij de wandelpaadjes langs de N444 is er sprake van ,,enige doorsijpelvervuiling'', zo liet wethouder Jos Roeffen donderdag 21 december weten tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Door Joep Derksen

De wethouder beantwoordde vragen hierover van fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal). Eerder dit jaar zijn milieutechnische onderzoeken uitgevoerd en werd die doorsijpelvervuiling aangetroffen. Omdat daar in de buurt een kinderspeelplaats is gepland, heeft de gemeente ook de grond op die plek laten onderzoeken. Roeffen: ,,Het onderzoek heeft aangetoond dat er geen vervuiling is geconstateerd. ''


In de toekomst kan niet overal bij de geplande ligweide gezwommen of gepoedeld worden, zo informeerde de wethouder. ,,De ligweide is zeer vergroot. Maar in verband met de onzekerheid van directe afgang naar het water, wordt afgeraden om op het verst gelegen deel vanaf de A44 het water in te gaan. In verband met blessures voor honden en kinderen. Daar gaan we riet plaatsen, zodat het onaantrekkelijk wordt.'' Het vernieuwde recreatiegebied rondom de Klinkenbergerplas wordt in maart officieel geopend.