Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Raad wil vingers niet branden aan Duivenvoordestraat

OEGSTGEEST – Opnieuw besloot de gemeenteraad het onderwerp 'Duivenvoordestraat' niet te behandelen. De politici willen dit besluit zo lang mogelijk uitstellen, totdat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan in een rechtszaak, die door omwonenden van het voormalige ASC-terrein is aangespannen.

Door Joep Derksen

De omwonenden vrezen voor enorme wateroverlast, als de ontwikkelaar niet zorgt voor locaties, waar overtollig regenwater kan worden opgevangen. Vooruitlopend op de uitspraak van de Raad van State heeft de ontwikkelaar van het terrein bij de gemeente een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd. Vorige maand stelde de gemeenteraad een besluit hierover al uit, hopende dat de Raad van State op 21 december al een uitspraak had gedaan. Maar deze uitspraak wordt nu pas op 27 december verwacht.


De gemeenteraad mag 'nee' zeggen tegen de aangevraagde alternatieve omgevingsvergunning, maar moet dan wel heel duidelijk aangegeven, wat hier de redenen voor zijn. Dit is nodig om juridische procedures van de projectontwikkelaar te voorkomen. Fractievoorzitter en jurist Boris Kocken (D66) oordeelde donderdag 21 december richting wethouder Nieuwenhuis: ,,We willen dit besluit eenmalig doorschuiven. We moeten het de ontwikkelaar niet onnodig moeilijk maken. Maar blijkbaar had de ontwikkelaar haar huiswerk niet goed op orde, want er is allicht toch wat aan de hand.''