Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Sportverenigingen moeten sparen

OEGSTGEEST – De vier sportverenigingen rondom De Voscuyl moeten de komende twaalf jaar flink sparen. Een meerderheid van de gemeenteraad garandeert namelijk niet, dat de vervanging van de huidige nieuwe velden mede betaald wordt door de gemeente Oegstgeest.


Een voorstel van PrO, om de toekomstige kosten van de vervanging van de toplaag over tien jaar voor 50% mee te betalen, werd weliswaar gesteund door D66 en Lokaal. Maar omdat CDA, HVO en VVD tegen stemden, werd het voorstel verworpen. Zij lieten zich mede leiden door uitspraken van wethouder Nieuwenhuis, die stelde dat het ,,niet verstandig'' is om nu al een toezegging te doen, dat over twaalf jaar wordt meebetaald aan die vervanging. ,,Dan gaan we drie raden vooruit een toezegging doen.'' Tegen de tijd, dat het geld nodig is, moet de toekomstige raad zich buigen over wat de verenigingen zelf kunnen betalen. En wellicht zijn er dan minder sportvelden nodig, ,,Bijvoorbeeld vanwege een fusie. Eventueel wil de (toekomstige, JD) Oegstgeester raad kijken naar een andere functie dan herinvestering in een veld.''