Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Tijd van duurzaamheid is gekomen

[KAAG EN BRAASSEM] Tijdens de gemeentelijke kerstreceptie op dinsdag 19 december had burgemeester Marina van der Velde warme woorden voor de circa 150 aanwezigen. Maar ook blikte ze tijdens deze avond, die in het teken stond van duurzaamheid, vooruit naar de toekomst.

Alle bezoekers werden verwelkomd met een 'duurzaam alcoholvrije Glühwein'. Maar wie echt aan de alcohol wilde, kon binnen kiezen uit bier, wijn en andere versnaperingen. Van der Velde maakte tijdens haar speech duidelijk, dat de gemeenten en provincies aan zet zijn om ,,een invulling te geven aan de energietransitie''. En dat gaat voor Kaag en Braassem (grote) invloed hebben op het landschap, bedrijven en zelfs de eigen huizen van de inwoners.

Bestaande woningen moeten verduurzaamd worden; aardgas verdwijnt rond 2030 en huizen moeten overstappen op andere manieren om verwarmd te worden, zoals aardwarmte. ,,Binnenkort zullen we met elkaar de discussie moeten gaan voeren over mogelijke plekken voor windmolens en zonnepanelen. Iets wat sowieso een aantasting zal zijn van het mooie open landschap, waar we zo van houden. Maar kijkend naar de wereldwijde klimaatverandering moeten we ook in Kaag en Braassem onze bijdrage leveren.'' De burgemeester sloot af met de oproep aan iedereen om te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. ,,Graag wil ik u danken voor de manier waarop er hier wordt meegedacht in het samen bouwen aan een prettige samenleving.''