Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Strijd tegen hotspots verkeer


Nieuwkoop – De VVD heeft drie hotspots aangewezen, waar de veiligheid nu echt verbeterd moet worden. Bovenaan dit lijstje staat wat lijsttrekker Tom de Kleer betreft de komst van een fietspad langs de Zevenhovenseweg. ,,Die moet er echt komen. De Zevenhovenseweg is lang en smal en daardoor voor fietsers erg onprettig. Zeker bij slecht weer zijn fietsers lastig te zien.''

Ook maakt de partij zich zorgen over de Westkanaalweg in Ter Aar, waar veel vrachtverkeer overheen rijdt van en naar de veiling. Dat moet volgens De Kleer afgelopen zijn: ,,Dat verkeer moet omgeleid worden over wegen die er wel geschikt voor zijn.'' De VVD wil nadrukkelijk, dat de Oostkanaalweg ook gebruikt wordt als 'oplossing'.

De top 3 van de VVD-hotspots sluit af met de drukke provinciale weg dwars door het centrum
van Noorden. ,,Net zoals in Ter Aar zijn provinciale wegen met gemengde verkeersstromen eigenlijk niet meer wenselijk. Vrachtverkeer moet geweerd worden en doorgaand verkeer moet
zoveel mogelijk worden omgeleid.'' De problemen kunnen mogelijk worden opgelost, door een betere aansluiting van de N231 op de N201 via de Hoef. Dat zorgt voor minder doorgaand verkeer door Noorden en je hebt gelijk een snellere verbinding van de gemeente met het oosten'', aldus raadslid Quinten van Dobben.