Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Reisgids zet Bollenstreek internationaal op de kaart


BOLLENSTREEK – Een digitale versie van de Reisgids voor de Bollenstreek bestaat al jaren, maar vanaf vrijdag 6 april is deze reisgids er ook in boekvorm. En dan nog wel in het Engels! Wethouder Kees van Velzen neemt die dag het eerste exemplaar in ontvangst van auteur Marti van Beek.

De Engelstalige versie van de Reisgids voor de Bollenstreek heeft als titel: ‘Travel Guide for the Dutch Flower Region’. Het staat vol met prachtige sfeerfoto’s van de zes gemeenten en elf dorpen in de Bollenstreek. Hierdoor krijgt de buitenlandse (én Nederlandse) toerist een mooie inkijk in de geschiedenis en bezienswaardigheden van deze streek. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan de Keukenhof; de mooiste lentetuin ter wereld.

De Voorhoutse auteur Van Beek heeft jaren gestoken in de voltooiing van dit prachtige boek. Met praktische informatie over hoteladressen, VVV-kantoren, openbaar vervoer en evenementen. Maar natuurlijk ook een compleet overzicht van waar je het beste kunt winkelen, cultureel kunt genieten of sporten. Voor elk dorp is er een overzicht van de overnachtingsmogelijkheden en alle restaurants. En uiteraard ontbreekt ook niet informatie over de vele natuurgebieden in de Bollenstreek, de duinen, bossen, parken en recreatieplassen.

De boeklancering van de ‘Bollenstreek Reisgids’ vindt vrijdag 6 april om 20:00 uur plaats bij boekhandel Wagner (Hoofdstraat 181 te Sassenheim). Toegang is gratis, maar van tevoren aanmelden wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via de Wagner-app, in de boekwinkel zelf of door een mailtje te sturen naar info@boekhandelwagner.nl. Wie bij dit evenement aanwezig is, kan ook een door Van Beek persoonlijk gesigneerd exemplaar bemachtigen.