Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Viaduct plusvariant komt er niet


[KAAG EN BRAASSEM] Het college van burgemeester en wethouders wil onderzoeken of een parallelweg doorgetrokken kan worden vanaf de rotonde Vriezenweg tot aan de Drechtbrug. Deze parallelweg kan dan door het regionaal landbouwverkeer gebruikt worden. Aangekomen op de Drechtbrug, zo is de gedachte, zou dat landbouwverkeer dan verder moeten rijden op de N207.

De Provincie Zuid-Holland is altijd fel tegenstander geweest van het landbouwverkeer op deze weg. Het is dus erg onzeker of het plannetje van het college door gaat. Toch wordt de gemeenteraad gevraagd om 25.000 euro, zodat de mogelijkheden voor die parallelweg onderzocht kunnen worden.

Dit onderzoek is noodzakelijk, omdat de droom voor een 'viaduct plusvariant' vanaf de N207 in duigen is gevallen. Die verkeersvariant was alleen mogelijk, als er een projectontwikkelaar zou zijn, die een nieuwe bedrijventerrein 'Drechthoek II' wil ontwikkelen. Maar de grondeigenaren en de ontwikkelaar werden het niet eens over een verkoopprijs. En dus komt de 'viaduct plusvariant' er niet.