Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Zonnepanelen op dak gemeentehuis


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeente stelt een deel van het dak van het gemeentehuis beschikbaar voor KBenergie. Deze onlangs opgerichte organisatie kan dan 220 zonnepanelen op het dak leggen. Omwonenden van het gemeentehuis kunnen voor zo'n 300 euro een zonnepaneel 'aanschaffen'; zo krijgen ze ieder jaar het rendement van de zonnepanelen in euro's uitgekeerd.

Op die manier kunnen ook mensen genieten van de financiële voordelen van zonnepanelen, zonder dat ze die op hun eigen dak hoeven te leggen. Maar de gemeente had natuurlijk ook kunnen besluiten om het gemeentehuisdak helemaal zelfstandig vol te leggen met die panelen. En de opbrengsten van die panelen te laten toekomen aan de gemeentelijke kas. Dat zorgt allicht voor lagere gemeentebelastingen. Maar wethouder Yvonne Peters (VVD) laat weten over het gratis beschikbaar stellen van het dak: ,,We nemen een voorbeeldfunctie. We willen stimuleren, dat mensen die geen dak hebben, een locatie hebben waarbij ze de opbrengst van zonnepanelen kunnen krijgen. Een deel van het dak stellen we beschikbaar. Als we zelf het gemeentehuis energieneutraal willen krijgen, dan kunnen we dat ook doen door het plaatsen van extra zonnepanelen.''