Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2019

Geen extra parkeerplekken voor nieuwbouw


LISSE – In het voormalige It’s pand, op de hoek van de Kanaalstraat en Heereweg, komt een flatgebouw met 24 appartementen. De projectontwikkelaar Kronenberggroep hoeft echter geen extra parkeerplaatsen te realiseren.

Joep Derksen

De oorspronkelijke bouwplannen zijn aangepast, mede naar aanleiding van bezwaren van omwonenden. Zo komen er geen 28 appartementen meer, maar vier minder. Bovendien is er een bouwlaag afgehaald aan de kant van de Wagenstraat. De terrassen, die bij de oorspronkelijke tekeningen nog uitkeken op de woningen aan de Wagenstraat, kijken nu uit op de Kanaalstraat. De ‘tweelingtoren’ blijft echter.

De ‘middeldure’ huurappartementen zijn bedoeld voor senioren en gaan tussen 800 en 950 euro per maand kosten. Wethouder Jeanet van der Laan is blij met de nieuwbouw, die maximaal 14 meter hoog wordt. De komst van 24 appartementen zorgt ook voor extra auto’s, maar extra parkeerplaatsen hoeven er niet aangelegd te worden. De wethouder: ,,Als je in Lisse op een A-locatie wilt wonen, kan het tot gevolgen hebben dat je niet altijd in het centrum kunt parkeren. Er is geen alternatief qua parkeren, dus moet er in het openbaar gebied geparkeerd worden.’’

Maar waarom mag de Kronenberggroep een appartementencomplex bouwen, terwijl allerlei andere grote en kleine projectontwikkelaars bij ieder bouwplannetjes geld moeten uitgeven voor extra parkeerplaatsen? Van der Laan: ,,Op dit gebied zit de woonbestemming er al jaren op, dus hoeven ze de parkeervoorzieningen niet te realiseren.’’ De start van de bouw begint aan het eind van dit jaar.