Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2020

Luke is beste voorlezer


Zevenhoven – Voor Luke Schoonenwolf uit groep 8 van basisschool De Diamant in Zevenhoven was zaterdag 1 februari een belangrijke dag. Hij werd namelijk uitgeroepen tot winnaar van de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Tien leerlingen van verschillende basisscholen gingen de strijd aan op de voorleesstoel in de theaterzaal van Kaleidoscoop in Nieuwkoop. Waarbij iedere deelnemer voor en na het voorlezen een warm applaus kreeg van het publiek; bestaande uit familie en vrienden van de kandidaten. Uiteindelijk moest de jury toch een winnaar kiezen en dat bleek Luke te zijn. De manier, waarop hij levendig voorlas uit het boek ‘Fataal’ van Eva Burgers, maakte de jury enorm enthousiast.

Luke mag zijn voorleestalenten nogmaals vertonen tijdens de provinciale voorleesronde, op zaterdag 28 maart in Leiden.