Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Brug Noorderhemweg op de schop

Roelofarendsveen - De brug over de Noorderhemweg in Roelofarendsveen flink aangepakt worden. De gemeenteraad van Kaag en Braassem moet binnenkort besluiten, of die brug binnen zo’n tien jaar helemaal vervangen wordt. Een andere mogelijkheid is, dat er ‘groot levensduurverlengend onderhoud’ wordt uitgevoerd. Beide opties gaan veel geld kosten. Hoeveel dat precies is, wordt nog uitgezocht.

De onderhoudskosten voor de brug over de Noorderhemweg, ooit de langste brug van Nederland, is niet de enige tegenvaller voor deze gemeente. Het blijkt namelijk, dat Kaag en Braassem voor veel meer bruggen, duikers en damwanden (de ‘civiele kunstwerken’) verantwoordelijk is, dan enkele jaren geleden nog werd gedacht.

Hieronder zijn 23 bruggen, 352 duikers en zo’n 4.000 meter aan grondkeringen. Met name de oudere betonnen bruggen en duikers zijn onderzocht. De Langebrug wordt vervangen, dat was al bekend. Naast de problemen met de brug op de Noorderhemweg lijkt het met de kwaliteit van de Wittert van Hooglandbrug nog mee te vallen. Die is volgens het gemeentebestuur ‘constructief in orde’. De komende maanden worden ruim veertig andere oude bruggen en duikers onderzocht.