Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 augustus 2020

Schulden te lijf

Noordwijk – In Noordwijk zijn zo’n 150 jongeren, die mogelijk kampen met risicovolle of problematische schulden.

Uit cijfers van de regio Hollands Midden blijkt, dat 5% van de jongeren hiermee te maken heeft. En in Noordwijk wonen 3.000 jongeren tussen 19 en 24 jaar. Om te voorkomen, dat de jeugdigen zich in de schulden steken, heeft de ISD een training ‘Omgaan met geld’. Wie (vanaf 18 jaar) al in de schulden zit, kan via de ISD het traject SchuldDienstVerlening binnen 3 jaar schuldenvrij zijn.

Het jeugd- en jongerenwerk geeft groepsgerichte financiële voorlichting om jongeren bewust te maken van de consequenties van schulden. Dit doen ze voor jongeren tussen 12 en 23 jaar. SchuldHulpMaatje Noordwijk begint eind augustus met de cursus 'Money Fit'. Deze cursus is specifiek gericht op jongeren en (dreigende) schulden.