Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Hondenbelasting is vetpot

Noordwijk – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond werd opnieuw een voorstel voor het verlagen van de hondenbelasting afgewezen.

Dit keer opperde gemeenteraadslid Brink-Musters (PUUR) om de inkomsten van de hondenbelasting gelijk te laten zijn met de kosten voor het plaatsen en legen van afvalbakken, het onderhoud van uitloopplekken en het beschikbaar stellen van hondenpoepzakjes. Volgens haar bedragen deze kosten 70.000 euro, terwijl de hondenbelastinginkomsten 300.000 euro zijn.

Wethouder Roberto ter Hark gaf aan, dat er met de opbrengsten van de hondenbelasting ook andere zaken gedaan worden. ,,Het geld hoeft niet alleen besteed te worden aan de honden.’’ Het voorstel van Puur werd door 24 van de 27 raadsleden afgewezen. Later praten de politici verder of de hondenbelasting eventueel toch verlaagd of zelfs afgeschaft moet worden. Maar dat zou wel zorgen voor een gat in de gemeentebegroting.