Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Gemeentebestuur moet feesten mogelijk maken

Nieuwkoop – Laat de lokale feestelijke evenementen in Nieuwkoop dit jaar zo veel mogelijk plaatsvinden. Deze oproep doet VVD-fractievoorzitter Tom de Kleer maandagavond.

Door de coronapandemie en de almaar voortgaande opgelegde beperkingen zitten steeds meer organisatoren met hun handen in het haar. Het is nog altijd onzeker of feestelijkheden als het Langeraars Tentfeest, het Bruggenbuurtfeest, Torenschudders, het Korteraars Buurtfeest en Zevenhoven on Wheels, kunnen doorgaan.

Wat de VVD betreft moet het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk met die organisatoren gaan praten, om te kijken naar de mogelijkheden om de feesten in de tweede helft van dit jaar te laten plaatsvinden. Al dan niet met financiële ondersteuning vanuit het Nieuwkoopse steunfonds voor maatschappelijke organisateis. De organisatoren en het gemeentebestuur moeten kijken naar de mogelijkheden en voorwaarden waardoor de evenementen op een verantwoorde manier kunnen plaatsvinden.

Het college moet uiterlijk begin mei laten weten, hoe de gesprekken zijn verlopen en wat de feestelijke mogelijkheden zijn in de verschillende dorpskernen van Nieuwkoop.