Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Haast met coronanoodfonds

Noordwijk – De gemeenteraadsleden willen haast maken me het instellen van het coronanoodfonds voor ondernemers. Mogelijk wordt ook het bedrag verhoogd van 250.000 euro naar een half miljoen euro; de VVD zal hierover een voorstel indienen.

Als het coronanoodfonds officieel is ingesteld, kunnen bedrijven tot 15.000 euro aan steun vragen. Nadat de aanvraagdeadline is verlopen, wordt het beschikbare geld verdeeld over de ondernemers. Dat geldt dan voor de aanvragen, die aan de voorwaarden van het coronanoodfonds voldoen. De gemeente checkt achteraf wel, of het geld op de juiste manier besteed is, liet wethouder Roberto ter Hark weten.

Tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen en Economie van dinsdagavond riep raadslid Wally Rodenburg (NZLokaal) op, om niet te wachten met het goedkeuren van dit coronanoodfonds tot 16 maart, maar een extra vergadering in te lasten op vrijdag 12 maart om dit mogelijk te maken. Dit leidde tot veel steun van andere partijen, maar de agendacommissie gaat kijken of dat ook mogelijk is.