Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Terug naar de tekentafel

Noordwijk – De leden van de commissie Bestuur, Middelen en Economie (BME) hebben wethouder Sjaak van den Berg teruggestuurd naar de tekentafel.

De commissieleden vonden, dat er veel te weinig informatie stond in het voorstel om het politiebureaupand aan de Duinwetering 101 te kopen. De wethouder gaf aan, dat nu al duidelijk is, dat na een grootschalige verbouwing ‘70% van de ruimte’ gebruikt zal worden door de politie en enkele maatschappelijke en gemeentelijke partijen. Toen hij met meer details kwam, bleek het echter om minder huurruimte te gaan.

Twijfels zijn er ook over de ingeschatte lage kosten voor het energievriendelijk renoveren van het pand en de zekerheid, dat de politie in ieder geval 300 m2 aan kantoorruimte zal blijven inhuren. Van den Berg zegde toe, dat hij nog alle vragen zal beantwoorden. Als dat is gebeurd, wordt dit onderwerp eerst weer in de commissie BME behandeld, voordat het eventueel verder wordt besproken in de raadsvergadering.