Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

2,5 miljoen voor aankoop en vernieuwing politiepand

Noordwijk – De gemeenteraad gaat komende maand akkoord met de aankoop van het politiebureau aan de Duinwetering. Het pand wordt verbouwd, zodat daar ambtenaren van verschillende afdelingen in worden ondergebracht. Daarnaast behoudt de politie een eigen dependance en kunnen ook andere organisaties ruimte huren.

Wethouder Sjaak van den Berg is enthousiast: ,,We hebben nu de kans om dit gebouw te verwerven. Het levert een besparing op, omdat we elders niet meer hoeven te huren, zoals bij Marente aan de Raadhuisstraat en voor de buitendienst in Katwijk. Nieuwbouw van het pand gaat op 5,5 miljoen euro komen. Nu kunnen we het pand voor 2,5 miljoen euro helemaal spic en span krijgen.’’

Een ruime meerderheid van de politieke partijen steunt de aankoop. Al blijft er ontevredenheid over de onzekerheid of de politie ooit zelf wel bijna een miljoen euro heeft betaald om het pand en de grond aan te kopen. PUUR gaat hierover een amendement indienen en de fractie DOEN! kondigde een motie aan.