Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Discussie Overpad Frederikslaan blijft

Hillegom – Wethouder Karin Hoekstra blijft zich voortdurend bezig houden met het verkeersveilig maken van het overpad aan de Frederikslaan.

Dat liet ze woensdagavond weten tijdens een commissievergadering naar aanleiding van vragen door raadslid Co Jansen (Fractie Jansen). Volgende week hebben bestuurders van Hillegom en Lisse weer een gesprek met ProRail. Het simpelweg afsluiten van de onbewaakte spoorwegovergangen heeft namelijk ook andere gevolgen. Zo kunnen sommige bollenvelden niet meer bereikt worden en in Lisse wordt door die afsluiting een woning helemaal onbereikbaar.

Bovendien speelt nog de vraag, wie opdraait voor de kosten van de afsluiting, aldus Hoekstra. Vorig jaar meldde haar collega Jan van Rijn nog, dat ‘ProRail geld heeft ontvangen om de onbeveiligde spoorwegovergangen veilig te maken. Daar ligt de verantwoordelijkheid; niet bij de gemeenten.’’ Onbeveiligde spoorwegovergang Frederikslaan aangepakt | Bollenstreek Omroep.

Jansen vindt het onbegrijpelijk, dat mensen überhaupt nog gebruik maken van het Overpad: ,,Dit is een potentieel levensgevaarlijke situatie. Dat mensen het spoor oversteken om die anderhalve bol die nog bloeit te bekijken!’’