Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Ambulances niet op tijd

Hillegom – De ambulances voldoen niet aan de minimum aanrijdtijden van 15 minuten bij spoedeisende gevallen.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door de VVD. Van de 1100 keer, dat de ambulance vorig jaar moest uitrukken, waren deze wagens er 87,2% van de keren binnen het kwartier. Dat moet normaal gesproken 95% van de keren zijn. Overigens ligt het huidige percentage van ambulances, die op tijd op de plaats van bestemming zijn wel hoger dan in voorgaande jaren.

In 2018 waren ambulances maar in 75,5% van alle uitrukken binnen een kwartier ter plaatse. Dit jaar wordt er echter waarschijnlijk minder goed gepresteerd dan vorig jaar, aldus het college. Het ziekteverzuim is momenteel gemiddeld hoger en het ritaanbod is beduidend hoger dan vorig jaar.