Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Blij met de voedselbank

Noordwijk – De waardering voor het werk van de vrijwilligers van de voedselbank is bij het college van burgemeester en wethouders flink gestegen.

Dat liet wethouder Dennis Salman woensdagavond weten naar aanleiding van een vraag door commissielid Van Eeden (Lijst Salman Noordwijk), hoe het college tegen de voedselbank aankijkt.

Salman gaf toe, dat hij in het verleden wel eens dacht, dat een voedselbank niet nodig is, als de gemeente het minimabeleid goed regelt. Maar van die gedachte is hij afgestapt. ,,Die veronderstelling gaat achteraf gezien niet helemaal op. Het is duidelijk geworden dat je lang niet iedereen bereikt. Hoe goed je het als gemeente ook doet, er zijn altijd mensen of organisaties die het beter willen doen. We zien de voedselbank als partner in de keten.’’