Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Grootgebruiker van ODWH

Noordwijk – Het geld dat de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) ieder jaar ontvangt, komt voor 30% uit de kas van de gemeente Noordwijk. Als enige gemeente zet Noordwijk de ODWH namelijk in voor het uitvoeren van de ‘bouwtaken’: controles of alles volgens de regels gaat.

Commissielid Evers (D66) vroeg zich af of Noordwijk nou zoveel slimmer was, waar het gaat om het gebruiken van de ODWH voor die bouwtaken. Hij rekende voor, dat Noordwijk twee keer zoveel betaalt als de gemeenten Teylingen, Hillegom en Lisse samen en maar liefst tien keer zoveel bijdraagt als Katwijk.

Wethouder Theo Alkemade wil volgende week met de gemeenteraadsleden praten over de vraag of de ODWH ook in de toekomst gebruikt gaat worden voor deze bouwtaken. De gemeenteraad moet daarna een oordeel geven, of de gemeentelijke ambtenaren dit overnemen, als de uurtarieven lager zouden liggen.