Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Rem op kosten ICT

Kaag en Braassem – De raad van Kaag en Braassem stemt niet in met het jaarlijks verhogen van de ICT-kosten met een euro per inwoner. Hiermee dreigt de ICT-samenwerking met Alphen (de BVO) een financieel tekort te krijgen.

Ieder jaar lopen de kosten voor de BVO steeds verder op. Ook deze week kwam de vraag om voortaan ieder jaar de jaarlijkse bijdrage te verhogen met een euro per inwoner. Voor de gemeenten samen gaat het om 150.000 euro per jaar.

De raad wil op initiatief van VVD-er Peter van Dijk een goed overzicht van alle jaarlijkse kosten van de BVO. Waarin wordt uitgelegd, waarom dat extra geld nodig is.