Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Strijken met de winst

Noordwijk – Hoe kan het, dat de gemeente miljoenen euro’s uitgeeft aan allerlei bouwprojecten, terwijl woningkopers de winsten kunnen opstrijken?

Gemeenteraadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) zat het dinsdagavond niet lekker. ,,We gooien met miljoenen en de buit gaat naar andere mensen toe. Dat is niet nodig, als we dit beter voorbereiden.’’

Wethouder Sjaak van den Berg was het hier mee eens. ,,Het is teleurstellen, dat wij als gemeente verlies maken op een project op grondexploitatie, terwijl kopers van woningen behoorlijk winst maken in de huidige markt. Wij maken verlies met gemeenschapsgeld en privépersonen maken op korte termijn winst met de aanschaf van een woning.’’ De wethouder gaat nadenken, wat hier aan gedaan kan worden.