Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

Mindfulness voor betere mentaal welzijn voor jeugd

Noordwijkerhout – De psychologiepraktijk Blossom gaat ‘mindfulness trainingen’ aanbieden aan jongeren en jongvolwassenen. Het gaat om jeugdigen tussen 14 en 21 jaar.

Het college van burgemeester en wethouders heeft er mee ingestemd om de kosten voor deze trainingen (14.800 euro) te betalen. Eén van de effecten van de Corona pandemie is het verminderde mentale welbevinden onder jongeren en jongvolwassenen, zo laat het gemeentebestuur weten.

“Met de inzet van trainingen Mindfulness, gericht op het vergroten van de weerbaarheid en mentale veerkracht, wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van het mentaal welzijn onder de jeugd.’’